Skip to main content
2020. február 03

Szuper maratoni etap, elromlott autó, töretlen lendület – hamarosan túljut Európán a SERCO csapata

Január 31-én 15 órakor elrajtolt Budapestről a SERCO Explorer Team és útnak indult Sierra Leone-ba. A csapat abban állapodott meg, hogy az első, extra hosszú, maratoni etapot – körülbelül 2800 km-t – egy huzamban, megállás nélkül szeretnék megtenni. Február 1-jén már Barcelonát is elhagyták, vele együtt pedig a kétezredik kilométert – a hazai időjáráshoz képest ott ragyogó napsütés és 21 fok fogadta őket. Töretlen kedvel, nagy tervekkel haladtak tovább, megcélozva a 22:30-as kompot, mely Almeríaból (Spanyolország) Melillába repítette volna versenyzőinket. Utóbbi ugyan technikailag Spanyolországhoz tartozik, azonban földrajzilag már Észak-Afrikához.

Azonban az autó nem sokkal később megadta magát az autópályán, folyt belőle a motorolaj, némi füst is került a jármű belső terébe. A SERCO Explorer Team így Tarragonban ragadt pár napra, hiszen hétvégén nem találtak nyitott szervizt. Szerencsére a város csodás, mediterrán hangulata kárpótolta őket a vesztegelésért.

Ma reggel már a szervizben kezdtek, és legújabb információnk szerint délre a probléma megoldódott, megforrasztották az elromlott olajcsövet. Az eset felfogható szerencsének is, hiszen a kősivatagban ugyanez a hiba sokkal kellemetlenebb is lehetett volna. A csapat tehát ismét úton, szurkoljunk együtt, hogy este már komppal utazhassanak tovább Melilla felé!