2022. november 24

Egy jó informatikai szolgáltató két lépéssel előtted jár

Mint minden szakmában, az informatikai szolgáltató esetében is eltérő színvonalú munkával lehet találkozni. Egy előre gondolkodó IT-szolgáltató jelentősen növelheti a vállalkozás hatékonyságát, hiszen ötletekkel, fejlesztési javaslatokkal áll elő és elébe megy a dolgoknak, hogy megelőzhesse a problémák kialakulását.

A legtöbb IT üzemeltető, rendszergazda csak akkor foglalkozik egy adott problémával, amikor azt jelzik neki. Ekkor azonban már sokkal rosszabb a helyzet, nagyobb a fennakadás, aminek megoldása több energiát és időt vesz igénybe, ez pedig mind pénzkiadást jelent a vállalatnak.

A jó informatikai szolgáltató azonban felismeri, ha valami félrecsúszott, még mielőtt az valódi problémává válna.

Milyen a jó informatikai szolgáltató?

A profi szakemberek igyekeznek megelőzni a problémákat, vagyis kiiktatják vagy legalábbis minimalizálják a veszélyt jelentő tényezőket. Így már a rendszer felállítása során gondoskodnak arról, hogy a lehető legkevesebb nehézség adódjon.

Lényeges, hogy a szakemberek felkészüljenek az esetleges hibákra és birtokában legyenek az orvosolásukhoz szükséges eszköztárnak. Legyen az informatikai támogatás vagy adatbiztonság, minden területen hosszú távra és előrelátóan kell tervezni.

A proaktív hozzáállás alapja, hogy az üzemeltető folyamatosan figyeli, monitorozza a rendszert. Ezáltal lehetősége nyílik arra, hogy jó előre kiszúrja, ha valami nem megfelelően működik, és sokkal gyorsabban és kisebb költséggel elhárítsa a hibát.

Miért érdemes előre gondolkodó IT szolgáltatóval együtt dolgozni?

Időben felismerhetők a hibák

Az informatikai szolgáltató folyamatosan figyeli a rendszert, így a hibákra még az előtt fény derülhet, hogy azok az üzletet károsító problémákká nőjék ki magukat. A felügyelet alá tartozik jellemzően minden hálózat, az alkalmazások és az eszközök is.

Elkerülhetők az üzleti károk

Az IT rendszerek meghibásodása gyakran leálláshoz, munkakieséshez vezet. Ha azonban a felügyelet folyamatos, akkor csökken annak is az esélye, hogy valamilyen IT hiba miatt álljon meg a munka.

Biztonságos informatikai környezet alakítható ki

A frissítéseknek köszönhetően az IT környezet mindig naprakész lesz, ami azt jelenti, hogy a rosszindulatú támadók nehezebben találnak rést a pajzson. A kiberbiztonság erősítésével megannyi káresetet és bevételkiesést el lehet kerülni.

Személyre szabott megoldásokat kínál

A jó informatikai szolgáltató a korábbi tapasztalataira épít, de nem sablonok mentén dolgozik. Tudja, hogy minden cégnek egyedi problémái vannak, amik személyre szabott megoldásokat követelnek. Éppen ezért a munkát a cég alapos megismerésével, felmérésével kezdik, hiszen ezek alapján tudnak majd fejlesztéseket javasolni és növelni a hatékonyságot.

Tanácsot ad

Egy kiváló IT üzemeltető nemcsak a jelenben él, hanem a jövőre is gondol. Tanácsadóként is funkcionál az IT rendszerrel kapcsolatban, segít az informatikai ütemterv összeállításában és ha kell, közreműködik a megvalósításban is. Azt tartja szem előtt, hogy milyen új trendek illeszkednek a vállalkozás céljaihoz és ezeket igyekszik integrálni.

Gyors helyreállítást biztosít

Ha minden igyekezet ellenére támadás éri a céget, akkor az IT szolgáltató segít abban, hogy a lehető legrövidebb idő alatt megtörténjen a helyreállítás. Mivel folyamatosan biztonsági mentéseket készít a rendszerről, az adatokról, tevékenységének köszönhetően a hibaelhárítás és az azt követő helyreállítás a lehető leggyorsabban megtörténjen.

Megelőzni mindig olcsóbb

Alapvetően igaz, hogy a probléma megelőzése minden esetben olcsóbb, mint annak kezelése. Legyen szó bármiről, az előre gondolkodás mindig kifizetődőbb. Talán a cégek elsőre szükségtelennek tartják, hogy a rendszer felügyeletére, a frissítésekre költsenek, egészen addig, addig nem jön egy zsarolóvírus, ami aztán felemészti a cég bevételeinek tetemes részét, a helyreállítás tehát sokkal fájdalmasabb, ha egyáltalán lehetséges.

Érdemes megjegyezni és követni az elvet, miszerint megelőzni mindig olcsóbb, mint orvosolni. Ha olyan informatikai szolgáltató a partnerünk, aki ezt szintén így gondolja, akkor nem fogunk csalódni a munkájában.

A SERCO szolgáltatások színes skáláját kínálja az IT területén. Tudjuk, hogy a stabil informatikai infrastruktúra a siker elengedhetetlen hozzávalója, ezért a tanácsadás és a megvalósítás során is a hosszú távú célokat tartjuk szem előtt. Az informatikai támogatás és a felügyelet folyamatos, csak így növelhető az üzleti teljesítmény.

Vedd fel a kapcsolatot kollégáinkkal, akik segítenek személyre szabott tanácsaikkal a céljaid elérésében!

Kapcsolati űrlap
Segítse elő a gyors kommunikációt, a megfelelő terület kiválaszásával! Köszönjük!

Kapcsolat

Kérem, töltse ki űrlapunkat, hogy kollégánk mielőbb felvehesse Önnel a kapcsolatot elérhetőségeinek egyikén!

Mely területeken lehetünk segítségére?


A SERCO Informatika számos iparágban rendelkezik évtizedes tapasztalattal és kipróbált megoldásokkal.
Kövessen minket

© SERCO. Minden jog fenntartva. Site by Meraki.

SERCO Informatika
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.