Network security

Effective protection against web threats.

Internet has become an essential element of everyday work in each organization. However, it is important to take into consideration the fact that by using the internet, we give way to a significant amount of threats to IT systems. For the sake of protecting IT systems from these increasingly complex threats, which are able to mutate with extreme speed, it is inevitable to provide IT systems with up-to-date protection.

 

SERCO IT & Services offers both integrated and task-specific solutions for its customers, thus ensuring the highest possible protection for their existing IT systems.

 

Our integrated solutions include next-gen firewalls and UTM (Unified Threat Management) solutions. The primary aim of these appliances is to filter spam and virus before they hit the border of the network, and to support the establishment of DLP (Data Loss Prevention) solutions. SERCO’s service and product portfolio includes standard stateful firewall solutions, it also presents tools for establishing Virtual Private Networks (VPN) and filters, and for setting up physical protection (DMZ – demilitarized zone).

 

SERCO’s task-specific solutions guarantee sophisticated spam filtering and virus detection, proxy protection and real Layer7 filter solutions for its customers.

 

In this field, there are a number of products available on the market that are able to provide proper protection. SERCO’s product portfolio is made up of Watchguard, Juniper and Barracuda products, which facilitate operation in High Availability (HA) mode if required.

 
 

MONITORING

Aktuális információk a hálózat és a szerverek állapotáról minimális időráfordítással.

 

Egy jól működő monitoring rendszer számtalan előnyt biztosít a cég számára, hiszen az automatikus állapotlekérdezésekkel idő takarítható meg. A hibás, illetve a hiba közeli állapot hibahely behatárolásával történő azonnali jelzése növeli a rendelkezésre állást. Az eszköz szintű felügyeletet felváltó rendszerfelügyelet biztosítja az átláthatóságot, valamint a statisztikák gyors lekérdezhetőségével lehetővé válik a tervezési és fejlesztési igények hatékony behatárolása is.

 

A hálózati monitoring rendszer nevéből adódóan a hálózat elemeinek működését figyeli, és anomália észlelése esetén riaszt, a tendenciák értékelése után pedig módosító beavatkozás ütemezését teszi lehetővé.

 

A biztonsági monitoringon belül megkülönböztetünk IPS (Intrusion Prevention System), azaz megelőző, és IDS (Intrusion Detection System), vagyis észlelő rendszereket. A SERCO Informatika IPS megoldásaihoz Watchguard termékeket alkalmaz, melyek a hálózati forgalmi anomáliák alapján mutatnak ki fenyegetettséget. Az IDS rendszerek már megtörtént behatolási módok megtalálására, felismerésére és kiküszöbölésére szolgálnak. Ezeket a funkciókat a Juniper termékek loggyűjtő és logelemző megoldásai segítségével biztosítjuk Ügyfeleink részére.

 
 

Watchguard

 

A Watchguard XTM eszközöknél a tűzfal és VPN funkciókat kombinálták nagy áteresztőképességgel és egy flexibilis menedzsment szoftverrel, ami biztosítja a középméretű vállalkozások számára a holtbiztos megoldást hálózatuk biztonságban tartására.

 

Gyors 3,5 Gbps áteresztőképesség
Az XTM 5 széria kategóriájában megszégyenítően nagy akár 3,5 Gbps-os tűzfal áteresztőképességgel és 1,2 Gbps XTM áteresztőképességgel rendelkezik még akkor is amikor mély csomagszűrés (deep packet inspection) engedélyezve van. Az 5-ös széria kivételes értéket és félelmetes teljesítményt nyújt.

 

Skype blokkolása
A Skype kapcsolatok ki illetve bejövő forgalmának tiltásával a cégünk munkáját hatékonyabbá tudjuk tenni és ezzel egyúttal megvédhetjük a hálózatunkat a sok kártékony alkalmazástól és az adatok kiszivárogtatásától.

 

Riportok készítése a böngészőben
Webes felületen is készíthetünk az igényeknek megfelelő riportokat. Ezen keresztül könnyedén ki tudjuk választani azt, hogy miről szeretnénk jelentést készíteni.

 

Távoli / Külső log szerver / Report szerver adatbázis
A biztonságtechnikával foglalkozó szolgáltatók és a nagyvállalatok számára előnyt jelenthet az, hogy a loggolás és a riportok készítésére használt PC-k különválaszthatóak így ezzel nagy teljesítményt, rugalmasságot és redundanciát érhetnek el.

 

Háromféleképpen menedzselhető eszközök
A Watchguard eszközök menedzseléséhez többféle lehetőség közül választható ki az igényeknek és a helyzetnek leginkább megfelelő. Ezen felületek a WatchGuard System Manager, a parancssoros felhasználói felület és a Web UI, amelyek segítségével az eszköz bárhonnan és bármikor menedzselhető.

 

Hardver vásárlása nélkül bővíthető
Nem szükséges az igények növekedésével új hardvert vásárolni. Egyszerűen, szoftver licensz kulcsok segítségével új funkcionalitás és megnövelt védelmi képesség nyerhető a hálózat igényei szerint.

 

Zöld biztonság
A Watchguard tűzfalak tervezésénél fontos szempont volt az energiatakarékos működés. A Watchguard eszközök energiafelvétele kedvezően más biztonsági eszközök értékeivel összehasonlítva, így segítenek az adatközpontok energiafelhasználásának csökkentésében. Zöldítse ki a hálózatát a Watchguarddal.

 

VoIP biztonság
Számos VoIP opció támogatásával lehetővé teszi a biztonságos VoIP kommunikációt.

 

Legfontosabb tudnivalók

 

XTM Biztonsági előfizetések

 

Data Loss Prevention (DLP)
Szöveges állományokban és ismert adattípusokban végzett kereséssel képes detektálni a bizalmas adatokat a WatchGuard XTM DLP és megakadályozni az adatszivárgást. Előre definiált, több, mint 200 szabályrendszerrel képes olyan egyszerűen mint néhány kattintás az ilyen típusú információk folyamát megállítani.

 

Alkalmazás felügyelet
A WatchGuard Application Control lehetővé teszi a szabályzat-alapú monitorozást, nyomkövetést és az 1500-nál is több, egyedi web 2.0-ás és üzleti alkalmazás blokkolását. Szerezzen rálátást és ellenőrzést a hálózata felett, telepítse még ma a WatchGuard díjnyertes XTM megoldását.

 

WebBlocker
WebBlocker tartalom és URL-szűrés előfizetés segít meggátolni a nem megfelelő tartalmak elérését és ezzel is növelni a produktivitást. Egyénre szabott szabályrendszer segítségével meghatározhatja, hogy a felhasználók vagy azok csoportjai milyen webes tartalmakat érhetnek el munkaidőben.

 

spamBlocker
Szabadalmaztatott RDP technológia nyújtja a spamBlocker szolgáltatást, amely hatékony spamszűrést tesz lehetővé az UTM eszközökön is. Akár 4 milliárd üzenet vizsgálata is megtörténik naponta. Minden UTM megoldáshoz az alapárban jár a karantén technológia, amely képes a felhasználók számára külön tárhelyen tartani a spam gyanús leveleket későbbi átvizsgálásra.

 

Gateway AntiVirus
Gateway AntiVirus egy teljesen integrált, heuristikán és signatúrán is alapuló biztonsági előfizetés, amely felismeri és blokkolja az ismert károkozókat, vírusokat, spywareket, trójai programokat valós időben végzett vizsgálattal.

 

Intrusion Prevention Service
Intrusion Prevention Service kéz a kézben működik a WatchGuard alkalmazás szintű tartalom proxy technológiájával így nyújtva valós idejű védelmet például az SQL injections, cross-site scripting, buffer overflow támadásokkal szemben.

 

LiveSecurity Service
LiveSecurity szolgáltatás a termék regisztrálása és használatának megkezdése után aktiválódik. A szolgáltatás keretében elérhető válik a WatchGuard gyári terméktámogatása, következő munkanapi garancia kiterjesztése és a gyári firmware frissítése az előfizetés ideje alatt.