Instant Home Office

A koronavírus-járvány azokat a cégeket is nehéz helyzet elé állítja, ahol a dolgozók többnyire egy légtérben, egymáshoz közel végzik munkájukat. A felelős vezetőknek egyszerre kell biztosítani a napi működés fenntartását, és gondoskodni a kollégák biztonságáról, amihez most a fizikai kontaktusok csökkentése is hozzátartozik. A megoldást egyre többen a home office-ban találják meg – ehhez azonban informatikai eszközökre, valamint megbízható szakértői segítségre is szükség van!

Ennek a folyamatnak a felelősségteljesen meghozott döntés csak az első lépése. A munkavállalókat a home office-hoz megfelelő IT-eszközökkel kell ellátni: laptopokra, notebookokra vagy épp okostelefonokra van szükség, és biztosítani kell azt is, hogy ezekkel a mobileszközökkel zökkenőmentesen el is tudják látni a rájuk bízott feladatokat, azaz pl. hozzáférjenek a „benti” szerverekhez. Fontos szempont a biztonság, a privát, titkosított kommunikációs csatornák (VPN) létrehozása, amely garantálja, hogy illetéktelenek ne férjenek hozzá az adatforgalomhoz. Az otthoni munkavégzés során ráadásul kiugróan megnő az adatáramlás és a központi rendszer terheltsége, így elengedhetetlen a meglévő infrastruktúra fejlesztése is.

Mi a megoldás a gördülékeny otthoni munkavégzésre?

A SERCO Instant Home Office megoldása a fentebb leírt teendők közül a kliensoldali fejlesztéseken túl az informatikai kapacitások, szerverek átmeneti bővítésére is kiterjed, amelynek módja a bérlés is lehet. A szolgáltatás egyénre szabott, hiszen minden cégnek másra van szüksége.

Keressék bizalommal kollégáinkat az info@serco.hu email címen, és megtaláljuk az Ön rendszeréhez megfelelő home office megoldást.