IoT

A működési hatékonyság javítása, új üzleti lehetőségek kiaknázása és értéknövelt szolgáltatások létrehozása az M2M segítségével.

A gépek közti kommunikáció alapfolyamatának egyes elemei igen sokrétűek lehetnek, például milyen gépeket csatlakoztatunk, ezek milyen típusú kommunikációt használnak, és hogyan használják a kapott adatokat. A technológia lehetővé teszi a megfelelő adatok kinyerését és küldését a megfelelő helyre, a körülményekhez igazodva a megfelelő döntések érdekében.

 

Az adatszolgáltató eszköz, lehet egy egyszerű mérőeszköz (például hőmérő, szintmérő, fogyasztásmérő, sebességmérő stb.) de akár egy modulárisan felépülő multi-funkciós hálózati végpont is. A technológia fejlődésével gyakran további intelligens elektronikus mérőeszközök is csatlakoztathatók a hálózathoz az alkalmazott sztenderdeknek köszönhetően.

 

Számos megoldás létezik a távoli eszközből nyert adatok továbbítására: mobilhálózatok, kommunikációs műholdak, telefonvonalak. A beérkező adatok elemzésére alkalmas lehet egy már létező vállalati adatkezelő alkalmazás vagy egy M2M specifikus önálló rendszer. Napjainkban ez utóbbi az elterjedtebb, mert az iparági specializációnak köszönhetően nem okoz számottevő többletköltséget.

 

Függetlenül attól, hogy az alkalmazás önálló vagy egy nagyobb rendszer része, a cél, hogy a kapott adatok alapján a rendszer automatikusan tudjon reagálni és a megfelelő információval lássa el a felhasználót. Például egy épületgépészeti M2M rendszer üzenetet küldhet a karbantartóknak e-mail vagy sms formájában, ha valahol javításra van szükség vagy éppen elérkezett az általános karbantartás ideje.

 

Ez a megoldás számos felhasználási területen működik már napjainkban is. Az M2M fő felhasználási területei a telemetria-telematika, távfelügyelet, logisztika, távleolvasás, egészségügy, háztartások, bankszektor, biztonságtechnika, üzleti megoldások.

 

Vállalati erőforrás felügyelet
 

Átlátható, transzparens üzleti folyamatok az erőforrások optimalizálása érdekében.

TÖBB INFÓ

POSeidon Kasszafelügyeleti Rendszer
 

Intelligens Kasszafelügyeleti Rendszer – Egy biztos pont a számlák tengerében.

TÖBB INFÓ

Otthoni erőforrás felügyelet
 

Központi vezérlésű rendszer az átláthatóságért és az erőforrás-felhasználás racionalizálásáért

TÖBB INFÓ

 

Okos város
 

Okos megoldások az élhetőbb városokért.

.

TÖBB INFÓ