Mentés-Archiválás

Mentett adatok védelme, állandó visszaállíthatóságuk biztosítása.

A modern mentési szokások miatt a szalag, mint adathordozó háttérbe szorult. Azonban a szalagok tárolási kapacitása, ára, és a tárolási idő hossza miatt még mindig hatékony megoldás archiválásra. A naprakész megoldások a D2D2T (disk to disk to tape) vagy D2D2C (disk to disk to cloud) megoldásokat javasolják. Tehát diszkről diszkre mentünk, és utána szalagra vagy felhőbe archiválunk. Abban az esetben, ha a sávszélesség probléma, vagy a feltöltendő mennyiség jelentős, egyértelműen a D2D2T megoldás javasolt bevezetésre, szalagos egységgel.

 

Meglévő és leendő ügyfeleink stabil informatikai üzemeltetésének egyik alapfeltétele a mentés, ahol a D2D2T vagy D2D2C megoldások tervezésében és bevezetésében cégünk jelentős tapasztalattal rendelkezik.

Veeam

A Veeam Backup & Replication a virtualizált és fizikai környezetek és adatok gyors, rugalmas és megbízható helyreállítását teszi lehetővé.

A biztonsági mentést és a replikációt egyetlen megoldásban egyesítve növeli a biztonsági mentés értékét. Ugyanakkor a VMware vSphere és Microsoft Hyper-V és fizikai környezetek számára újraértelmezi az adatvédelmet.

A szoftver használatával több, mint 70%-kal csökkenthető a mentésre és replikációra fordított költség.

A Veeam minden adattárolóval működik, és minden OEM driverrel ellátott szalagos mentőegységgel képes együtt dolgozni.

veeam-backup-replication2

GYORS HELYREÁLLÍTÁS:

 

15 percnél rövidebb visszaállítási idő (RTO). Az ügyfél adatainak gyors visszaállítása a kívánt formában.

Kép6

ADATVESZTÉS ELKERÜLÉSE:

 

Adatvesztés elkerülése a 15 percnél rövidebb adatvesztési időtartamnak (RPO), és a telephelyen kívüli adatvédelem támogatásának köszönhetően.

Kép2

ELLENŐRZÖTT VÉDELEM:

 

Minden fájl, alkalmazás és virtuális szerver garantált visszaállíthatósága minden mentésből.

Kép3

HASZNOSÍTOTT ADATOK:

 

Kockázatok csökkentése az éles környezethez hasonló teszt környezet biztosítása révén.

Kép4

TELJES ÁTLÁTHATÓSÁG:

 

A virtuális környezet monitorozása, jelentéskészítés és kapacitástervezés.

Kép5

A 3-2-1 –es szabály 

Minden rendszergazda rémálma, hogy kap egy telefont, vagy a munkahelyére beérkezve szembesül azzal a ténnyel, hogy az általa üzemeltetett egyik szerver valamelyik diszkje leállt. Jobbik esetben „csak” egy szolgáltatás esik ki, rosszabb esetben egy egész szerver. Az adatok mentésének és visszaállításának terve kritikus pont egy vállalat számára, legyen az kis vagy nagy cég. A tervben szerepelnie kell egy olyan megoldásnak, ami biztosít minket arról, hogy a mentett adatok védve vannak, bármikor visszaállíthatóak.

Barracuda Message Archiver

A Baracuda Message Achiver egy integrált hardware és software megoldás a felhasználók vállalati levelezésének archiválására. A Barracuda Message Archiver valós időben menti és indexeli az összes e-mail üzenetet. Ezzel egyidőben a feljogosított felhasználók részére elérhetővé és kereshetővé teszi azokat. Az új üzenetek közvetlen eléréséhez a Barracuda Message Archiver a Microsoft Exchange és más szabványos levelező szerver Journaling funkcióját használja. A Barracuda Message Archiver ezen felül importálja a hisztorikus e-mail üzeneteket is – például a PST állományokat -, és teljes archiválásról is gondoskodik.

 

Az e-mail-ek és csatolmányok kihelyezése a Barracuda Message Archiver-be erősen növeli a levelező szerverek teljesítményét. Emellett csökkenti a tárhelyköltségeket és megalapozza a gazdaságos működés alapjait. A Barracuda Message Archiver kliens Add-in megkönnyíti a hozzáférést az archivált levelezéshez – mindenkori hozzáférést biztosít a felhasználók részére.

A Barracuda Message Archiver az archív kereséssel és a riasztások generálásával minden E-Discovery és adatmegőrzési elvárásnak eleget tesz. A Barracuda hardware-es archiválási megoldása a szoftveres megoldásokkal szemben elkerüli az integrációs-, biztonsági- és hálózati akadályokat a bevezetésben és mindennapi használatban. Köszönhetően a kifejlett szerepkörbázisú felhasználói felületnek és a manipulációbiztos archiválásnak, a rendszergazda könnyen hozhat létre vállalat szintű hozzáférési szabályozást. Természetesen ehhez figyelembe kell venni a törvényi-, illetve egyéb vállalati előírásokat is.

 

A Barracuda Message Archiver használatához nincs szüksége felhasználói licencek megvásárlására. Köszönhetően annak, hogy a többszörös levelek és csatolmányok csak egyszer kerülnek archiválásra, illetve az üzenetek tömörítésének archiválási költségeit is csökkenti. Az Energize Updates folyamatosan frissíti a Barracuda Message Archiver vírus- és szabályrendszer adatbázisát. Ezen felül az Energize Updates-el folyamatosan biztosítva van az aktuális törvényi szabályozásoknak és a vállalati előírásoknak is megfelel. Frissítést kínál a kódolt levélmellékletek dekódolására, megelőzve a potenciális biztonsági rések kihasználását.

 

 

 

 

 

Barracuda Message Archiver architettura 2

Barracuda Backup Server

A Barracuda Backup Server online is képes a biztonságos adatmentésre a Barracuda Backup Service segítségével. Az adatokat bármely számítógépről vagy storage platformról lemásolhatják, gondoskodva az adatok helyben történő gyors tárolásáról és visszaállításáról. A Barracuda Backup Service biztonságosan karbantartja a mentett adatokat, és egy hatékony replikációs technikai megoldással kevés sávszélességet felhasználva minimalizálja a helyreállítás költségeit.

További képességei:

  • Automatikus mentés: a rendszergazda beállíthatja, hogy egy napon hányszor fusson le az adatmentés. Ez kiküszöböli a kézi mentések rizikóját.
  • Network File System támogatás: a Barracuda Backup Server többfajta csatlakozási opciót támogat az adatok mentésére az egyes hálózati fájlszerverekről, beleértve a CIFS (Windows), SSHFS (Mac és Linux/Unix) és NCP (Novell).
  • Windows File System támogatás: a Barracuda Backup Service egy backup agent szoftver segítségével végzi a File System mentéseket a Windows 2003 és 2008 szervereken (standard, enterprise és SBS edition), a Windows Storage Server 2003-on és a Windows Vista, Windows XP és Windows 7-en.
  • Exchange támogatás: a backup agent szoftverrel mentés készíthető a Microsoft Exchange 2003, 2007 és 2010-ről.
  • Microsoft SQL Server támogatás: a backup agent szoftver segítségével mentés készíthető a Microsoft SQL Server 2005 és 2008-ról.
  • Helyben tárolt mentés: a Barracuda Backup Server elegendő helyet biztosít a cégek számára az adatok teljeskörű mentésére, beleértve a már elkészült szervermentéseket is.
  • Adatok gyors visszaállítása: a rendszergazda a Barracuda Backup Serverről is gyorsan vissza tudja állítani az adatokat, mindezt hálózati sebességgel. Ez a leggyorsabb módja az elveszett, vagy megsérült adatok helyreállításának.
  • Biztonságos redundáns replikáció: a többféle titkosítással, ami tartalmazza az AES 256 bitest is, megvédhetőek a távoli telephelyek felől érkező adatok is. A Barracuda Networks távoli adatfarmja nagy redundanciával rendelkezik, ahol az adatok egy biztonságos formátumban teljes titkosítással védettek.
  • Figyelmeztető értesítés: a Barracuda Backup Service automatikus értesítést küld a rendszergazdáknak, amikor a szolgáltatásban hibát észlel. Az értesítéseket akkor küldi az eszköz, ha valamilyen hiba történt, fájl mentésben hibát észlel vagy amikor hiányzik egy fájl.
  • Megfelelőségi nyilatkozat: a Barracuda Backup Service megfelel a biztonsági követelményeknek, ami széles körben fedi le az iparág specifikus szabályokat.  Ilyen szabály például a HIPAA az egészségügyben, vagy a Gramm-Leach-Bliley a pénzügyi cégeknél.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Barracuda Backup Server architecture 1

Eltérően más gyártóktól a Barracuda Backup Service 3 másolatot készít a vállalat elsődleges adatairól: egy helyi backupot és két darab backup fájlt, amelyek távoli telephelyeken vannak a cloudban. A céges adatok biztonságáról és integritásáról a távoli telephelyeken a Barracuda Networks létrehozott adatközpontokat. Mindegyik központ saját biztonsági csapattal, korlátozott látogató jogosultsággal, riasztórendszerrel, kiváló tűzbiztonsági rendszerrel, megosztott és redundás elektromos hálózattal és Internet kapcsolattal rendelkezik. Egy katasztrófa helyreállításánál a távoli mentésből könnyen visszaállíthatóak a kritikus információk. A Barracuda Backup Subscription 24*7 felügyeletet biztosít, technikai támogatással és a cloudban lévő adatközpontokkal.

 

A Barracuda Backup Service-t úgy tervezték, hogy egyszerűen illeszkedjen egy már meglévő data centeres környezetbe, amelyen keresztül továbbítani tudja a titkosított mentéseket a cloudban lévő adatparkok felé. A Barracuda Backup Servert a tűzfal és a szerverek közé telepíthetjük. Így közvetlen kapcsolat van az eszköz és a Barracuda Central földrajzilag elkülönülő adatparkjai között.

 

Bármely méretű cég számára alkalmas ez a megoldás. A Barracuda Backup Server helyben tárolt mentést készít a szükséges fájlokról, és ezeket hatékonyan, mindenféle további, a szerverekre káros terhelés nélkül kiküldi a távoli adatparkok felé. Az adatparkokban tárolt adatokat a Barracuda Central tartja karban, ami a Barracuda Backup Subscription (opcionálisan megrendelhető) részét képezi. A tárterület pedig a kívánt méretű lehet. A Barracuda Backup Subscription 7*24-es támogatást biztosít bármilyen sürgős visszaállítás, egy esetleges rendszerhiba vagy katasztrófa esetén.

 

Bármilyen komplex informatikai környezetbe telepíthető, a Barracuda Backup Service megvédi a kritikus üzleti információkat. A Barracuda Backup Service a szabvány hálózati protokollokat használja az adatok hozzáférésére és visszaállítására, ami a főbb operációs rendszerekkel kompatibilis. Az ügyfelek automatikus figyelmeztetéseket kapnak, ha bármilyen gond lenne a mentésekkel vagy szolgáltatásokkal. A Barracuda Backup Service többfajta adat-visszaállító módszert alkalmaz a helyben vagy a távolban tárolt adatok visszaállítására.

 

A Barracuda Backup Web interfész segítségével egyszerűen menedzselhetjük a mentett adatokat a Barracuda Backup Serveren és készíthetünk időszakos mentéseket a cloudban lévő adatparkokban. Ezen keresztül kezelhetjük a beállításokat, riportokat készíthetünk, visszaállíthatunk, statisztikai információkat kérhetünk le. Egyszerre több Barracuda Backup Servert és Barracuda Backup Subscription-t menedzselhetünk, amelyek akár több különböző helyen is lehetnek.