Backup-Archive

Mentett adatok védelme, állandó visszaállíthatóságuk biztosítása.

Minden rendszergazda rémálma, hogy kap egy telefont, vagy a munkahelyére beérkezve szembesül azzal a ténnyel, hogy az általa üzemeltetett egyik szerver valamelyik diszkje leállt. Jobbik esetben „csak” egy szolgáltatás esik ki, rosszabb esetben egy egész szerver. Az adatok mentésének és visszaállításának terve kritikus pont egy vállalat számára, legyen szó akár kis vagy nagy cégről. A tervben szerepelnie kell egy olyan megoldásnak, ami biztosít minket arról, hogy a mentett adatok védve vannak, bármikor visszaállíthatóak.

 

Barracuda Message Archiver

 

A Baracuda Message Achiver egy integrált hardware és software megoldás, a felhasználók vállalati levelezésének archiválására. A Barracuda Message Archiver valós időben menti és indexeli az összes E-Mail üzenetet, ezzel egyidőben a feljogosított felhasználók részére elérhetővé és kereshetővé teszi azokat. Az új üzenetek közvetlen eléréséhez a Barracuda Message Archiver a Microsoft Exchange és más szabványos levelező szerver Journaling funkcióját használja. A Barracuda Message Archiver ezen felül importálja a hisztórikus E-Mail üzeneteket is, úgymint a PST állományokat és teljes archiválásról gondoskodik.

 

Az E-Mail-ek és csatolmányok kihelyezése a Barracuda Message Archiver-be erősen növeli a levelező szerverek teljesítményét, csökkenti a tárhely költségeket és megalapozza a gazdaságos működés alapjait. A Barracuda Message Archiver kliens Add-in megkönnyíti a hozzáférést az archivált levelezéshez – mindenkori hozzáférést biztosít a felhasználók részére.

 

Az archív kereséssel és a riasztások generálásával minden E-Discovery és adatmegőrzési elvárásnak eleget tesz a Barracuda Message Archiver. A Barracuda hardware-es archiválási megoldása a szoftveres megoldásokkal szemben elkerüli az integrációs-, biztonsági- és hálózati akadályokat a bevezetésben és mindennapi használatban. Köszönhetően a kifejlett szerepkör bázisú felhasználói felületnek és a manipuláció biztos archiválásnak a rendszergazda könnyen hozhat létre vállalat szintű hozzáférési szabályozást a törvényi-, illetve egyéb vállalati előírásokat is figyelembe véve.

 

A Barracuda Message Archiver használatához nincs szüksége felhasználói licencek megvásárlására. Köszönhetően annak, hogy a többszörös levelek és csatolmányok csak egyszer kerülnek archiválásra illetve -, az üzenetek tömörítésének a Barracuda Message Archiverrel csökkentheti archiválási költségeit. Az Energize Updates folyamatosan frissíti a Barracuda Message Archiver vírus és szabályrendszer adatbázisát, ezen felül az Energize Updates-el folyamatosan biztosítva van az aktuális törvényi szabályozásoknak és a vállalati előírásoknak történő megfelelőség, illetve frissítést kínál a kódolt levél mellékletek dekódolására, így megelőzve a potenciális biztonsági rések kihasználását.

 

Barracuda Backup Server

 

A Barracuda Backup Server online képes a biztonságos adatmentésre a Barracuda Backup Service segítségével. Az adatok lemásolásra kerülhetnek bármely számítógépről vagy storage platformról, így gondoskodva az adatok helyben történő gyors tárolásáról és azok visszaállításáról. A Barracuda Backup Service biztonságosan tartja karban a mentett adatokat és egy hatékony replikációs technikai megoldással kevés sávszélességet felhasználva minimalizálja a helyreállítás költségeit.

 

További képességei:

  • Automatikus mentés: a rendszergazda beállíthatja, hogy egy napon hányszor fusson le az adatmentés. Ez kiküszöböli azt a rizikót, amikor kézzel csináljuk a mentéseket.
  • Network File System támogatás: a Barracuda Backup Server többfajta csatlakozási opciót támogat az adatok mentésére az egyes hálózati fájl szerverekről, beleértve a CIFS (Windows), SSHFS (Mac és Linux/Unix) és NCP (Novell).
  • Windows File System támogatás: a Barracuda Backup Service egy backup agent szoftver segítségével csinálja a File System mentéseket a Windows 2003 és 2008 szervereken (standard, enterprise és SBS edition), a Windows Storage Server 2003-on és a Windows Vista, Windows XP és Windows 7-en.
  • Exchange támogatás: a backup agent szoftverrel mentés készíthető a Microsoft Exchange 2003, 2007 és 2010-ről.
  • Microsoft SQL Server támogatás: a backup agent szoftver segítségével mentés készíthető a Microsoft SQL Server 2005 és 2008-ról.
  • Helyben tárolt mentés: a Barracuda Backup Server elegendő helyet biztosít a cégek számára az adatok teljeskörű mentésére, beleértve a már elkészült szerver mentéseket is.
  • Adatok gyors visszaállítása: a rendszergazda akár a Barracuda Backup Serverről is gyorsan vissza tudja állítani az adatokat, mindezt hálózati sebességgel. Ez a leggyorsabb módja az elveszett, vagy megsérült adatok helyreállításának.
  • Biztonságos redundáns replikáció: a többféle titkosítással, ami tartalmazza az AES 256 bitest is, megvédhetőek a távoli telephelyek felől érkező adatok is. A Barracuda Networks távoli adatfarmja nagy rendundanciával rendelkezik, ahol az adatok egy biztonságos formátumban teljes titkosítással vannak védve.
  • Figyelmeztető értesítés: a Barracuda Backup Service automatikusan küld értesítést a rendszergazdáknak amikor a szolgáltatásban hibát észlel. Az értesítéseket akkor küldi az eszköz, ha valamilyen hiba történt, fájl mentésben hibát észlel vagy amikor hiányzik egy fájl.
  • Megfelelőségi nyilatkozat: a Barracuda Backup Service megfelel a biztonsági követelményeknek, ami széles körben fedi le az iparág specifikus szabályokat, mint például a HIPAA az egészségügyben, vagy a Gramm-Leach-Bliley a pénzügyi cégeknél.
 

Eltérően más gyártóktól a Barracuda Backup Service 3 másolatot készít a vállalat elsődleges adatairól: egy helyi backupot és két darab backup fájlt, amelyek távoli telephelyeken vannak a cloudban. A céges adatok biztonságáról és integritásáról a távoli telephelyeken a Barracuda Networks létrehozott adatközpontokat, mindegyik központ saját biztonsági csapattal, korlátozott látogató jogosultsággal, riasztó rendszerrel, kiváló tűzbiztonsági rendszerrel, megosztott és redundás elektromos hálózattal és Internet kapcsolattal rendelkezik. Egy katasztrófa helyreállításánál a távoli mentésből könnyen visszaállíthatóak a kritikus információk. A Barracuda Backup Subscription 24*7 felügyeletet biztosít, technikai támogatással és a cloudban lévő adatközpontokkal.

 

A Barracuda Backup Service-t úgy tervezték, hogy egyszerűen beleilleszkedjen egy már meglévő data centeres környezetbe, amelyen keresztül továbbítani tudja a titkosított mentéseket a cloudban lévő adatparkok felé. A Barracuda Backup Servert a tűzfal és a szerverek közé telepíthetjük, így közvetlen kapcsolat van az eszköz és a Barracuda Central földrajzilag elkülönülő adatparkjai között.

 

Bármely méretű cég számára alkalmas ez a megoldás. A Barracuda Backup Server készít egy helyben tárolt mentést a szükséges fájlokról és ezeket hatékonyan mindenféle további a szerverekre káros terhelés nélkül küldi ki a távoli adatparkok felé. Az adatparkokban tárolt adatokat a Barracuda Central tartja karban, ami a Barracuda Backup Subscription (opcionálisan megrendelhető) részét képezi, a tárterület pedig a kívánt méretű lehet. A Barracuda Backup Subscription 7*24-es támogatást biztosít bármilyen sürgős visszaállítás, egy esetleges rendszer hiba vagy katasztrófa esetén.

 

Bármilyen komplex informatikai környezetbe telepíthető, a Barracuda Backup Service megvédi a kritikus üzleti információkat. A Barracuda Backup Service a szabvány hálózati protokollokat használja az adatok hozzáférésére és visszaállítására, ami a főbb operációs rendszerekkel kompatibilis. Az ügyfelek automatikus figyelmeztetéseket kapnak ha bármilyen gond lenne a mentésekkel vagy szolgáltatásokkal. A Barracuda Backup Service több fajta adatvisszaállító módszert alkalmaz a helyben vagy a távolban tárolt adatok visszaállítására.

 

A Barracuda Backup Web interfész segítségével egyszerűen menedzselhetjük a mentett adatokat a Barracuda Backup Serveren és készíthetünk időszakos mentéseket a cloudban lévő adatparkokban. Ezen keresztül kezelhetjük a beállításokat, riportokat készíthetünk, visszaállíthatunk, statisztikai információkat kérhetünk le, több Barracuda Backup Servert és Barracuda Backup Subscription-t menedzselhetünk, amelyek akár több különböző helyen is lehetnek.

 
 

Veeam

 

A Veeam egy olyan modern adatvédelmi megoldás, amely 15 percen belüli RPO-t és RTO-t biztosít használóinak virtuális gép, fájl vagy alkalmazás elem szinten, akár helyi mentésről, akár replikációról beszélünk.