2023. január 30

Neumann120 emlékév: főtámogató a 40 éves fennállását ünneplő SERCO

Neumann János, aki a ma elterjedt és használt számítógépek működésének alapelveit fektette le, idén lenne 120 éves. Ennek apropóján a Neumann Társaság 2023-at emlékévnek nevezte ki, ennek szellemében rendezvényeken, eseményeken keresztül igyekszik megmutatni a sorsfordító matematikus szellemi örökségét a széles közönségnek. A Neumann-emlékév főtámogatója az idén negyvenéves fennállását ünneplő SERCO!

SERCO: Magyarország legrégebbi IT cége

A 2023-as év az informatika ünnepe: 120 éve született Neumann János és 40 évvel ezelőtt indult a SERCO is. Az 1983-as indulással az ország legrégebbi informatikai vállalatának számítunk. A SERCO eredetileg a Központi Fizikai Kutatóintézet által létrehozott TPA számítógépek és alkatrészek szervizelésére jött létre, majd a 90-es években intenzív növekedés és profilbővítés érte utol a vállalatot: a SERCO lett a Fujitsu első, minősített viszonteladói partnere. Az ezredfordulót követően pedig a cég nyitott a közbeszerzések irányába is.

Jelenleg bőséges ügyfélkörrel rendelkezünk a versenyszférából, az állami és oktatási szférából, partnereink között vannak kkv-k és multicégek is. A mai napig a Fujitsu legnagyobb hazai partnere vagyunk, valamint Acer, Lenovo és Fujitsu márkaszervizként is működünk. Ezen felül széles körű informatikai szolgáltatásokat nyújtunk, ami kiterjed többek között az IT-üzemeltetésre, a home office kialakításra, a virtualizációs feladatokra, rendszer- és hálózattervezésre, a felhőalapú szolgáltatásokra, rendszergazda szolgáltatásokra, illetve a kiberbiztonságra is.

A cég 4 évtizedes fennállásának titka, hogy képes volt alkalmazkodni a változó körülményekhez és ennek köszönhetően üzleti előnyökre tudott szert tenni. Négy alappillérünk: üzleti stabilitás, magas szintű szakmaiság, partneri bizalom megtartása és a szűnhetetlen vágy a fejlődés iránt.

A hazai informatikai szektor meghatározó, nagy múltú szereplőjeként főtámogatói szerepben veszünk részt a Neumann120 emlékév megszervezésében.

Neumann nagysága

A XX. század egyik legmeghatározóbb tudósa volt Neumann János, nem véletlen, hogy 1999-ben a New York Times az évszázad emberének választotta. Munkásságával elősegítette a tudományok elméleteinek fejlődését, a matematika előre haladását, illetve olyan új diszciplínák alapjait fektette le, mint a játékelmélet és a kvantumelmélet. Emellett azonban jelentős a szerepe abban is, hogy a tudományos elméletek és a gyakorlat találkozni tudott. Választ adott arra, hogy a számítógépek, mint tudományos termékek, miként segíthetik gyakorlati problémák megoldását.

Emlékév változatos programokkal

Az emlékév nyitó szakmai eseménye a Magyar Informatika Napi konferencia volt, amit a stratégiai együttműködő partnerrel, az Óbudai Egyetemmel közösen szervezett a Társaság. A szakmai napon Neumann János munkásságának ma is érezhető hatásairól diskuráltak.
 
A nyitóeseményt követően az év érdekes programokat tartogat a szakmabeliek és a laikusok számára egyaránt. MTA konferencia, Nemzetközi Informatikai Olimpia, alkotópályázatok, faültetés a balatonfüredi Tagore sétányon, MNB emlékérem, Neumann-piknik – csak néhány azok közül az események közül, amivel a szervezők várják az érdeklődőket.
 
A Neumann120 rendezvénysorozat weboldal az alábbi linken érhető el.

 

Kép forrása: hirado.hu

Kapcsolati űrlap
Segítse elő a gyors kommunikációt, a megfelelő terület kiválaszásával! Köszönjük!

Kapcsolat

Kérem, töltse ki űrlapunkat, hogy kollégánk mielőbb felvehesse Önnel a kapcsolatot elérhetőségeinek egyikén!

Mely területeken lehetünk segítségére?


A SERCO Informatika számos iparágban rendelkezik évtizedes tapasztalattal és kipróbált megoldásokkal.
Kövessen minket

© SERCO. Minden jog fenntartva. Site by Meraki.

SERCO Informatika
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.