Okos város

Okos megoldások az élhetőbb városokért.

Napjainkban egyre nagyobb szerepet kapnak a technológia újítások kínálta megoldások széles körben történő alkalmazásai. Nyugodtan mondhatjuk, hogy ez a sikeressé válás egyik kulcstényezője egy város számára.

 

Azok a városvezetők, akik a lehetőségeket felismerik és okos megoldásokkal élhetőbb városokat hoznak létre, nagymértékben erősítik a lokálpatriotizmust, valamint településük régióban betöltött pozícióját.

 

A város életének minden szintjén lehetőség nyílik egy fenntarthatóbb rendszer kialakítására, legyen az egészségügy, oktatás, közigazgatás, turizmus, kultúra, gazdaság vagy akár a közlekedés.

 

Tökéletes első lépés az okos város koncepció megvalósításánál a digitalizáció. Segítségével egy olyan aktivizálható közösség alakul ki, mely intenzív kapcsolatba hozza a lakókat a várossal és a hozzá kapcsolt üzleti ökoszisztémával.

 

A digitalizált közösségi felületekkel, folyamatokkal és kommunikációs csatornákkal gyorsabb, mérhető, elemezhető és könnyebben hozzáférhető elemeket hozhatunk létre. Ennek a folyamatnak az eredményeként nem csak az embereket tesszük érdekeltté, hanem hozzáadott üzleti értéket is előállítunk.