POSeidon Kasszafelügyeleti Rendszer

Intelligens Kasszafelügyeleti Rendszer – Egy biztos pont a számlák tengerében.

Az ismeretlen eredetű leltárhiányok összege 2013-ban Európában meghaladta a 100 milliárd eurót. A személyzet által elkövetett véletlen hibákból, illetve szándékos visszaélésekből származó hiány jelentős része a kasszáknál keletkezik. A megfelelő eszközök alkalmazásával ez a hiány csökkenthető, vagy akár teljesen meg is szüntethető.

 

A POSeidon® Kasszafelügyeleti Rendszer egy magyar fejlesztésű karakterkonvertáló program alkalmazásával megjeleníti a pénztárgép blokkinformációit a kasszákat felügyelő kamera által közvetített képen. Az áruk fizikai mozgása így azonnal összehasonlítható a pénztárgépbe bevitt adatokkal.

Valós idejű ellenőrzés mellett a POSeidon® Investigation kockázatelemző modul segítségével képes arra, hogy akár napi több tízezer tranzakcióból is kiemelje azokat, amelyek felelősek a leltárhiányért.

 

Alkalmazási területek

Minden olyan kereskedelmi- vagy vendéglátóegységnél, ahol az áruk fizikai mozgása egybeesik a pénztári vagy egyéb adatrögzítéssel. Így különösen:

 • Szuper- és hipermarketek
 • Szakáruházak (bútor-, barkács-, sport-, elektronikai áruházak)
 • Outletek, raktárak
 • Diszkont üzletláncok
 • Éttermek, vendéglátóhelyek
 • Építőanyag-kereskedések
 • Benzinkutak
 • Gyógyszertárak, ékszerboltok, ruházati üzletek pénztárai, vevőszolgálatai, árukiadói
 

Előnyei

Hatékony

A POSeidon® Kasszafelügyeleti Rendszer használatával a különböző visszaélések csekély erőforrásigénnyel, gyorsan, hatékonyan, nagy számban deríthetők fel.

A valós idejű ellenőrzés mellett az adatbázis segítségével utólagos ellenőrzésekre is lehetőség kínálkozik. A POSeidon® Investigation szoftverrel egyszerűen kiszűrhető minden gyanús tranzakció, ráadásul a felderítés során összegyűlt valamennyi bizonyíték a megbízó rendelkezésére áll.

 
Vállalatra szabott

Fejlesztőmérnökeink a telepítendő rendszereket minden esetben a megbízói igények szerint építik fel.

A POSeidon® Kasszafelügyeleti Rendszer bármilyen pénztárgéprendszerhez csatlakozhat, a szoftver pedig az adott pénztárgép által generált paraméterek, karakterek felismerésére programozható. Maga a rendszer rendkívül rugalmas, így a későbbiekben a megbízó elképzelései szerint bármikor tovább fejleszthető.

 
Könnyen kezelhető

A POSeidon® Kasszafelügyeleti Rendszer grafikus kezelőfelülete egyszerű, áttekinthető, a vezérlőprogram működtetése pedig gyorsan elsajátítható.

További előnye, hogy tudása igény szerint egyedi funkciókkal (pl. kívánt paraméterezés mellett automatikus riasztások) is bővíthető, illetve az összetett rendszerek irányítása könnyen áttekinthető, grafikus alaprajzon keresztül is történhet.

 
Biztonságos

Nem avatkozik bele a pénztárgép működésének folyamatába. A rendszer több szintű felhasználói jogosultsággal rendelhető, a szoftver pedig egyedi formátumokat alkalmaz, így a rögzített adatok nem manipulálhatók.

 
Rugalmas

Új pénztárak telepítése, vagy a meglévő rendszer teljes cseréje esetén a POSeidon® Kasszafelügyeleti Rendszer minimális ráfordítással a megváltozott eszközparkhoz illeszthető.

 
Image-növelő

A POSeidon® Kasszafelügyeleti Rendszer képes feltűnés nélkül kiszúrni a károkat okozó cselekményeket, így elkerülhető a vásárlók felesleges ellenőrzése, megállítása.

 
Gyorsan megtérül

Tapasztalataink alapján a rendszer kiépítésének költsége rövid idő alatt, akár 6 hónapon belül megtérül. A megtérülés rövid távon a leleplezett esetek száma alapján, közép távon a leltárhiány csökkenésében, hosszú távon pedig a rendszer erősen preventív, visszatartó hatásában mérhető.

 

Opciók

Távoli hozzáférés

A rendszer az egymástól távol eső kereskedelmi egységekben zajló kritikus munkafolyamatokról is képes valós idejű és hiteles adatokat szolgáltatni.

 

Képi- és hangjelzés

A valós időben történő ellenőrzés hatékonyságát növeli a kritikus tranzakciók esetén alkalmazott megkülönböztető képi jelzés és hangbemondásos figyelmeztetés.

 

Statisztika

A rendszer segítségével számtalan elemzés, statisztika készíthető a pénztárosok hatékonyságától kezdve egészen a vásárlói szokásokig.

 

Forgalomszámlálás

Az üzletbe betérő vásárlók száma, a vásárlások időbeli eloszlása nyomon követhető, lehetővé téve a nyitvatartási idő, illetve az igénybe vett munkaerő optimalizálását.

 

Támogatás

Kockázatelemzés

A rendszer kialakításakor elvégezzük a pénztári és a hozzá kapcsolódó áruforgalmi rendszerek kockázatelemzését, így rendszerünk a lehető leghatékonyabban tudja ellátni feladatát.

 

Képzés

A POSeidon® Kasszafelügyeleti Rendszer telepítését követően a kezelőszemélyzetet megfelelően felkészítjük a rendszer kezelésére. Ezen kívül az ismeretek elmélyítése vagy felfrissítése céljából – igény szerint – felhasználóspecifikus képzést is tartunk, így e magas szintű biztonsági rendszer valamennyi funkciója és szolgáltatása mindenkor teljeskörűen kihasználható lesz.

 
Helpdesk

A rendszer üzemeltetésével kapcsolatban felmerülő kérdések azonnali megválaszolására, a problémák elhárítására a hét minden napján, éjjel-nappal elérhető telefonos ügyfélszolgálatunk áll partnereink rendelkezésére.

 

Folyamatos termékfrissítés

A hardver- és szoftverelemek folyamatos termékfrissítésének köszönhetően ügyfeleink mindig a legkorszerűbb megoldásokkal rendelkeznek.

 

Hagyományos megfigyelőrendszer vs. POSeidon®

Miért jelent átfogóbb védelmet a POSeidon® Kasszafelügyeleti Rendszer egy hagyományos biztonsági megfigyelőrendszernél? Íme:

„Ismeretlen eredetű leltárhiány van az üzletemben. Hogyan találhatnám meg a probléma forrását?”

 A megoldás a POSeidon® Kasszafelügyeleti Rendszer, egy speciális pénztárellenőrző rendszer, melynek célja a kereskedelmi egységekben keletkező, ismeretlen eredetű leltárhiányok csökkentése, és azok okainak feltárása.

A rendszerbeli különbség ebben rejlik:

Üzletvezetőnk boltjában a biztonsági kamera ezt látja a vásárlás alatt:

 1. A vásárló odaviszi a terméket a pénztárhoz.
 2. Átadja a vételárat a pénztárosnak.
 3. Távozik a pénztártól a kifizetett áruval együtt

Amit a vásárló távozása után a pénztáros tehet, és amit egy átlagos megfigyelőrendszer nem vesz észre:

A pénztáros sztornózza a vásárlást a pénztárgépből. Kiveszi a kasszából a vásárló által kifizetett összeget.

 Visszaélési lehetőségek a kasszánál:

 • Regisztrálatlan áruk kiadása
 • Blokknyomtató tetejének felnyitása
 • Visszaléptetés a kasszarendszerben
 • A számlanyomtatás vagy egyéb tranzakciók megszakítása
 • Tranzakciók sztornózása
 • Valótlan árengedmények megadása

Amit a POSeidon® Kasszafelügyeleti Rendszer Investigation kockázatelemző modulja azonnal észrevesz:

 Együttesen észleli a sztornózott tételt és azt, hogy a vásárló távozott a termékkel.

 A POseidon® Investigation modul lehetővé teszi a különféle személyzeti hibák, csalások és visszaélések gyors és hatékony vizsgálatát.