Skip to main content

Virtualizációs feladatok megoldása

A hálózatokon túl

Virtualizációs feladatok megoldása

A hálózatokon túl

A hálózatok korát éljünk, amit semmilyen más területen nem lehet jobban megfigyelni, mint az informatikában. A hálózatosodás legmodernebb megnyilvánulása a virtualizációban érhető tetten, ennek gerincét az adja, hogy a szoftver alapú működés veszi át a hardverkapacitásra épített hálózati infrastruktúra helyét.

Virtualizáció: a szabadság útja

A virtualizáció lényege, hogy valódi számítógépes környezet, hálózat jön létre, de szoftveres környezetben. Tehát, valójában egy virtuális számítógép kel életre, ami nem függ a hardver adottságaitól, így például a tárhelytől és a feldolgozási a sebességtől.

Miért éri meg belevágni?

  • Felhőre épülő: a virtualizáció és a felhő alapú technológia kapcsolata igen szoros, a felhő ugyanis teret biztosít a virtualizációs feladatok megoldásának.
  • Párhuzamosság: a hipervizorok feladata, hogy a virtuális gépekhez a megfelelő számítási kapacitás, tárhely és memória legyen hozzárendelve, így azok egymástól függetlenül is képesek működni.
  • Skálázható, bővíthető: a virtuális gépek hatalmas előnye, hogy könnyen skálázhatók a szoftverek beállításával.
  • Költségkímélő: az eszközbeszerzés költségének terhe nem nehezedik a vállalatra, a virtuális gépek működési költsége pedig alacsonyabb.
  • Egyszerű migrálás: minimális ráfordítással lehet a rendszert átmozgatni a virtuális környezetben.
  • Segíti a tesztelést: nem kell számolni azzal a veszéllyel, hogy a tesztelés során a gépek meghibásodnak, működésükben zavar lép fel.
  • Biztonságos: nehezebben hozzáférhető a virtuális szerver a rosszindulatú támadók számára, így a cég adatai, az információk nagyobb biztonságban lehetnek.
  • Jobb kapacitás-elosztás: a virtualizáció hozzásegít ahhoz, hogy az erőforrások pontosabban elosztása megtörténhessen.
  • Növeli a hatékonyságot: a virtuális rendszerek karbantartási igénye kisebb, amit el kell végezni, az központilag kivitelezhető.
  • Gyors helyreállítás: krízishelyzet esetén az egyszerű és költséghatékony biztonsági mentéseknek köszönhetően a rendszer könnyedén helyreállítható.

Az IT területén a virtualizáció a hatékonyság felé vezető út egyik fontos kockája. Számtalan előnye miatt nem fér kétség ahhoz, hogy egy modern szervezetnek ezt a megoldást kell választania. Ezt a szemléletet valljuk mi is, a SERCO-nál. Elkötelezettek vagyunk a modern technológia mellett, ezért ügyfeleinknek is a legkorszerűbb és leghatékonyabb megoldásokat javasoljuk.

Ha Ön döntött, mi mutatjuk az utat!

Virtualizációs feladatok