Skip to main content

Kiberbiztonság

Hogy minden kibertámadás sikertelen legyen

Kiberbiztonság

Hogy minden kibertámadás sikertelen legyen

A vállalatok digitalizálódása az egyik legerősebb trend az IT szektorban. Minden mindennel összekapcsolódik, a hálózattal is. A modern innovációk a hatékonyság növelésében segítenek, sok esetben azonban a kiberbiztonság szempontjából kérdésesek. A felhő alapú technológiák, az IoT eszközök az életünk részévé váltak az irodában, használatuk során azonban nem árt különös figyelmet szentelni a biztonságnak.

Mitől sebezhető egy vállalkozás?

  • nem fordítanak elég gondot a biztonságra
  • nem történik gyakran biztonsági mentés
  • nem megfelelően bánnak a személyes adatokkal
  • nem frissítik a rendszer, elhanyagolják a karbantartás

A kiberbiztonság kiépítésének célja, hogy távoltartsa a kiberbűnözőket és a támadókat, és megvédje a céges adatokat, infrastruktúrát, a szervezet működését. A biztonsági szakember olyan, mint egy kapuőr. Védi a kiberbiztonság érdekében felépített, bástyákkal körülvett rendszert, aminek számos rosszindulatú támadást vissza kell vernie.

A kibertámadások típusai

A kibertámadások igen sokfélék lehetnek, attól függően, hogy mi a támadó célja. A támadók roppant kreatívok, ha kártevésről van szó, így sokszor nem is olyan egyszerű az esetek felismerése.

  • A zsarolóvírus blokkolja a tartalom vagy éppen a hálózat elérését és ezt csak váltságdíj ellenében oldja fel a támadó.
  • A szolgáltatásmegtagadásos támadások a rendszer erőforrásait túlterhelik, így az nem tud megfelelően reagálni.
  • Egyes támadások a jelszavakat célozzák. Ezek megszerzése történhet a kollégák jóhiszeműségét, figyelmetlenségét kihasználva.
  • A drive-by támadások során a támadó nem biztonságos weboldalakat használ, ezekbe helyez el rosszindulatú szkripteket.
  • Az adathalászat leginkább e-mailen keresztül éri utol a munkatársakat egy látszólag megbízható forrásból származó üzenet formájában.
  • A lehallgatás célja, hogy a kiberbűnözők olyan érzékeny adatokhoz jussanak hozzá, mint például a bankkártyaadatok.

Miért a SERCO?

A SERCO-nál tudjuk, hogy a hatékony működés alapja a biztonság. Informatikai szolgáltatóként olyan hátteret teremtünk, ami lehetővé teszi a zavartalan működést. Legyen szó egy tűzfal beállításáról vagy egy komplett védelmi rendszer kialakításáról, kollégáink nagy tapasztalattal és hatékonyan járnak el.

Mi nem kockáztatunk, hanem biztosra megyünk. És Ön?

IT szolgáltatások

SERCO Informatika
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.