Skip to main content
Cégtörténet

A fejlődés útján.

Cégtörténet

A fejlődés útján.

A SERCO Informatika immáron négy évtizedes múltjával az egyik legrégebbi olyan cég Magyarországon, melynek profilja alapítása óta az informatika területeihez kapcsolódik.

Az 1980-as évek óta hatalmas változás következett be az IT világában. De a SERCO Informatika mindvégig birtokában volt azoknak a kompetenciáknak, melyek segítségével nem csak alkalmazkodott a változó körülményekhez, hanem üzleti előnyre is szert tudott tenni.

Hogy mik ezek az alapok, melyek ma is meghatározzák a céget? Az üzleti stabilitás, a magas szintű szakmai tudás, a partnerek bizalmának megtartása és a folyamatos fejlődésre ösztönző belső igény.

Alapítás

1983

Az alapítás éve, amikor is a nyolcbites személyi számítógépek, a Commodore 64 vagy a ZX Spectrum még csak alig egyévesek voltak; amikor többek közt az ARPANET hivatalosan is átáll az internetprotokoll használatára (és ezzel elindul az internet), az amerikai mozikban bemutatták a Star Wars-trilógia lezáró darabját, A Jedi visszatért, itthon pedig az István, a király bizonyul mindent elsöprő sikernek. A SERCO informatika Központi Fizikai Kutatóintézetben kifejlesztett TPA számítógépek és alkatrészek szervizelésére jött létre, és hála a minőségi munkának, hamar fejlődésnek indult.


Profilbővítés

1990-1999

A huszadik század utolsó évtizede lázas profilbővítésben és dinamikus növekedésben talált minket. Áttörést jelentett 1996-ban a Fujitsu megjelenése Magyarországon, melynek a SERCO Informatika lett az első minősített viszonteladói partnere. Ekkor már a létszám robbanásszerűen megnőtt, emellett bevezettük a minőségbiztosítási rendszert.


Nagy múlttal a jövőbe

2000-

A 2000-es évektől a közbeszerzések piacán is egyre fontosabb szereplővé váltunk. Többek közt ennek köszönhetően is 2005-ben egy modern, óbudai irodába költöztünk, amely az ingatlanban elvégzett fejlesztéseknek és átalakításoknak köszönhetően azóta már a 21. század modern munkahelyeinek is megfelelő környezet biztosít.

Cégtörténet