Skip to main content

40/100 Gigabit Ethernet

A 40/100 gigabit ethernet kifejezés olyan hálózati technológiákat jelöl, amelyek 40 Gbps (gigabit másodpercenként) vagy 100 Gbps adatátviteli sebességet képesek biztosítani. Ezek a nagy sebességű hálózati szabványok jelentősen megnövelik az adatközpontok, nagyvállalati hálózatok és szerver-farmok adatátviteli kapacitását és teljesítményét, lehetővé téve nagy mennyiségű adat gyors mozgatását a rendszereken belül és között.

A 40/100 gigabit ethernet bevezetésével a szervezetek képesek kezelni a növekvő adatátviteli és sávszélességi igényeket, amelyeket az adatintenzív alkalmazások, mint például nagy teljesítményű számítógépes feladatok, nagy adatmennyiségű adatanalitika, valamint videó streaming és felhőalapú szolgáltatások generálnak. Továbbá, ez a technológia javítja a hálózati hatékonyságot és csökkenti az adatátviteli késleltetéseket, ami kritikus lehet az időkritikus alkalmazások és tranzakciók szempontjából.

A 40/100 Gigabit Ethernet használata különösen releváns azokban a helyzetekben, ahol a hálózati teljesítmény a műveletek zökkenőmentes végrehajtásának kulcsa, mint például az adatközpontokban, ahol a szerverek közötti nagy sebességű adatátvitel elengedhetetlen a hatékonyság és a megbízhatóság szempontjából.