2021. június 03

Hálózattervezés

Az 1990-es évek elején már Magyarországon is beköszöntött a hálózati informatika korszaka. A személyi számítógépek villámgyors elterjedésével, majd az internet megjelenésével és használatával megjelent az igény a hálózatba kötött rendszer használatára. Olyan megoldások kerültek előtérbe, amelyről azelőtt nem is álmodhattak a vállalatok. De egyáltalán nem mindegy,

A hálózattervezés szerepe

Akármennyire is fejlettek a mai számítógépek és szerverek, bármennyire is fejlett az automatizálás, két, egymás közelében bekapcsolt számítógép még nem feltétlenül kerül összeköttetésbe egymással. Ha pedig igen, egy sor kérdés és probléma merülhet fel.
A hálózatok létrehozása azért rendkívül fontos, mert – különösen a COVID kikényszerítette home office idején – egyre fontosabbá vált az egymástól akár városnyi, sőt, kontinensnyi messzeségben dolgozók összekapcsolása. A vállalatnál folyó irodai és egyéb munka folytonosságának egyik alappillére a gondos hálózattervezéssel kialakított rendszer működtetése. De miért ilyen fontos ez?

halozattervezes-serco

Egy prosperáló hálózat

A gondosan megtervezett és fenntartott hálózat olyan, mint az elektromos áram, vagy mint a vezetékes víz: észre sem venni, hogy van, annyira megszokott a hibátlan működése. Az informatikai hálózat ma már éppúgy elképzelhetetlen része a vállalatok életében: az irodai adatküldést egyszerűsíti, hatékonyabbá teszi a szervezést, az adatok biztonságban vannak, probléma esetén pedig gyors és hatékony beavatkozással lehet megszüntetni a hiba okát.

A hálózattervezés területei

A megbízó igényeivel, adottságaival és lehetőségeivel kezdődik a tervezés. Fel kell mérni, hogy mennyien dolgoznak az adott cégnél, vannak-e elkülönült, de összekötendő telephelyek, milyen típusú hálózatra van szükség, és a hálózatot tervező cég meddig nyújtózkodhat. A megbízó sokféle megoldásban gondolkodhat, de tapasztalat szerint ezek a leggyakoribb területek:

  • fizikai kábelezés elkészítése,
  • optimális eszközök, például számítógépek, háttértárolók beszerzése, cseréje vagy frissítése,
  • vezetékes hálózat kiépítése (LAN),
  • vezeték nélküli hálózat kiépítése meghatározott területen belül,
  • szükség esetén on-premise, vagyis helyszíni szerverszoba kialakítása,
  • cloud, vagyis felhőmegoldások összekapcsolása a cég rendszereivel,
  • hibaelhárítás.

A hálózattervezés – akár költözés, akár a régi lecserélése esetén – fontos és bizalmi feladat, és ezt a SERCO több évtizedes tapasztalattal vállalja az ön cége számára is.
 
Kattintson a linkre és töltse ki az űrlapot, ha biztos megoldást szeretne!
 
 
<<ÉRDEKEL A SERCO HÁLÓZATTERVEZÉSE!>>

Kapcsolati űrlap
Segítse elő a gyors kommunikációt, a megfelelő terület kiválaszásával! Köszönjük!

Kapcsolat

Kérem, töltse ki űrlapunkat, hogy kollégánk mielőbb felvehesse Önnel a kapcsolatot elérhetőségeinek egyikén!

Mely területeken lehetünk segítségére?


A SERCO Informatika számos iparágban rendelkezik évtizedes tapasztalattal és kipróbált megoldásokkal.
Kövessen minket

© SERCO. Minden jog fenntartva. Site by Meraki.

SERCO Informatika
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.