Skip to main content

Gyors Home Office kialakítása

Távolról is hatékonyan

Gyors Home Office kialakítása

Távolról is hatékonyan

Az irodától távoli munkavégzés, vagyis a home office kifejezést egy ország ismerte meg, sajnos a koronavírus-járványnak köszönhetően. Hiba lenne azonban azt gondolni, hogy a távmunka csupán a világjárvány számlájára írható, ez ugyanis egy globális trend, ami évről évre nagyobb tömegeket kerít hatalmába.

Távol, és mégis közösen

A home office kialakítása ma már nem csupán opció a cégek számára, hanem kötelesség. Hogy miért?

  • Mert egy újabb járványhullám következtében bármikor ismét otthonukba, a négy fal közé szorulhatnak a munkatársak.
  • Mert a fiatal generációk számára a rugalmasság a munka világában is alapelvárás.
  • Mert a home office kialakítása révén egy lépés tehető a családbarát munkahelyek felé.
  • Mert a cég akár költségeket is megtakaríthat a home office segítségével.
  • Mert a munkavállalók értékelik, és lojalitásukkal hálálják meg az otthoni munkavégzés kialakítás során megszavazott bizalmat.

Mi kell a home office kialakításához vállalati oldalról?

A távoli munkavégzés csak abban az esetben tud hatékonyan működni, amennyiben a cég néhány alapfeltételt biztosít a megfelelő körülmények megteremtéséhez.

  • Az IT üzemeltetés zavartalan működése: az otthon végzett munkának ugyanolyan gördülékenyen kell működni, mintha az egész csapat az irodában ülne. Az informatikai üzemeltetés zavartalan működésével ehhez jó alap teremthető.
  • Biztonságos eszközök otthon is: a munkavállalók céges eszközeit olyan védelmi bástyákkal kell ellátni mind eszköz szinten, mind pedig a hálózattervezés során, hogy egy esetleges hiba se vezessen károsodáshoz, adatvesztéshez.
  • Távoli hozzáférés: a távoli hozzáférés igen fontos szerephez jut, ennek hiányában ugyanis a home office nem valósítható meg. A felhő alapú szolgáltatás a hozzáférés problémakörének varázspálcája, ami könnyedén megoldást kínál az egyedi igényekre is.

A SERCO-nál hisszük, hogy a home office a modern munkavégzés sarokköve számos szektorban, így például az irodai tevékenységet végző cégeknél, az informatika, a kommunikáció, az ügyfélszolgálat, területén. A home office kialakítása felkészülés a jövőre, a modern munkavállalóra.

Végig vezetjük Önt a modernizáció útján!

Home office kialakítása