Skip to main content
2023. május 05

Válassza a legjobb informatikai szolgáltatót!

Az informatikai szolgáltató kiválasztása óriási kihívás a cégek számára. A választék bőséges, valójában azonban sok olyan cég is van a piacon, akik nem rendelkeznek a megfelelő szaktudással. Adunk néhány jó tanácsot a döntéshez, és azt is megtudhatja, hogy miért jó választás az első magyar IT cégre, a SERCO-ra bízni az informatikai feladatokat.

A SERCO idén, 2023-ban ünnepli fennállásának 40. évfordulóját. Mielőtt bemutatnánk, hogyan fejlődött az informatikai vállalatunk, gondolkodjunk el azon, hogy milyen is egy jó szolgáltató, milyen szempontokat, tényezőket kell megvizsgálni az IT cég kiválasztása előtt!

Mit nézzük meg, ha informatikai partnert keresünk?

Mihez ért a cég?

Az első, ami alapján szűrni lehet a vállalatokat, hogy megnézzük, milyen szolgáltatásokat nyújtanak. Megfelelő szakértelemmel rendelkeznek azokon a területeken, amire éppen szükségünk van? Ha a válasz igen, akkor haladhatunk tovább!

Milyen referenciái vannak?

A következő lépésként ellenőrizzük, hogy kikkel dolgoztak együtt, milyen projektjeik voltak. Ebből kialakulhat egy kép az IT cég munkásságáról.

Mennyire rugalmas?

Az első találkozók és az ajánlatkérés alkalmával célszerű felmérni, hogy mennyire rugalmas a cég, hogyan reagál a változtatásokra. A fejlesztési folyamat során erre nagyon nagy szükség lesz.

Milyen jól kommunikál?

Ezt szintén az első kapcsolatfelvételt követően tudjuk felmérni. Mennyire egyértelműek az üzenetek? Milyen gyorsan jön válasz? Ezekből következtetéseket vonhatunk le a kommunikáció milyenségére.

Mennyire biztonságos?

Mivel az IT cégre bízzuk az informatikai eszközöket, rendszereket, ezért nem mindegy, hogy mennyire jó a biztonsági háló a vállalat körül. Ha gondot fordítanak a biztonságra, akkor nem kell attól tartani, hogy illetéktelenek kezébe jutnak az adatok és rendszerek.

Milyen áron dolgozik?

Az árajánlatból kiderül, hogy milyen áron dolgozik az IT cég. Ez alapján mindenki eldöntheti, hogy megfelelőnek tartja-e az ajánlatot. Lényeges azonban megjegyezni, hogy nem minden esetben a legolcsóbb a legjobb választás.

Mit mondd róla a cégadatbázis?

Mielőtt elköteleznénk magunkat, mindenképp ellenőrizzük az informatikai szolgáltatót a cégadatbázisban. Itt olyan alap információkat találunk, mint az alapítás éve, a dolgozók száma és az árbevétel.

A SERCO, az első magyar IT cég

A SERCO Informatika 40 éve van jelen a magyar piacon és az informatika területén tevékenykedik az alapítása óta. Az IT világában az elmúlt évtizedekben hatalmas változások történtek, de a cég mindvégig képes volt alkalmazkodni és üzleti előnyöket kovácsolni a magas szintű szakmai tudásának, üzleti stabilitásának és a partnerek bizalmának köszönhetően.

Az alapítás évében, 1983-ban a SERCO Informatika azért jött létre, hogy TPA számítógépek és alkatrészek szervizelésével foglalkozzon a Központi Fizikai Kutatóintézetben. A 90-es években dinamikusan bővítette profilját és a Fujitsu első minősített viszonteladói partnere lett Magyarországon. A 2000-es évektől kezdve a közbeszerzések piacán is fontos szereplővé vált és modern, korszerű irodába költözött, amely megfelel a 21. század munkahely követelményeinek is.

A SERCO-metódus

A SERCO-nál a partnerség alapját a tisztesség és teljes átláthatóság képezi. Az első lépés mindig az ügyfél igényeinek feltérképezése, amely során megismerik a cég méretét, terveit, informatikai rendszerét és a speciális körülményeket.

Az IT cég mindvégig szoros együttműködésben dolgozik az ügyféllel, lépésről lépésre kidolgozva a megvalósítási tervet. A hangsúly a hosszú távú üzleti kapcsolatok kiépítésén van, ennek érdekében minden projekten olyan emberek dolgoznak, akik a terület profi szakemberei.

A SERCO IT szolgáltatások széles körét kínálja: IT üzemeltetés, IT outsourcing, IT tanácsadás, gyors home office kialakítás, virtualizációs feladatok, rendszer- és hálózattervezés, felhő alapú szolgáltatások, rendszergazda szolgáltatás, kiberbiztonság.

A vállalat ezen felül kereskedelmi tevékenységet is folytat, Acer, Fujitsu és Lenovo termékeket forgalmaz. A társadalmi ügyekben is szerepet vállal: támogatja az UNI Győr női kosárlabdacsapatot, Kovács Bálintot a H-Moto Team tagját és a SERCO Explorer Teamet a Budapest-Bamako rally-n. Az IT Angyalai Podcast sorozat pedig a nők jelenlétét igyekszik megerősíteni az IT szektorban.

Kattintson, és ismerje meg az ország első IT vállalatát, a SERCO-t!

SERCO Informatika
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.